Tramín červený

Tramín červený

Tramín patrí k najstarším kultúrnym odrodám. Farba je svetlo zelenožltá až zlatožltá, vôňa je silná, plná a korenistá. U vína z dobre vyzretých strapcov pripomína vôňu ruží alebo fialiek. Chuť je rovnako ťažká a silná, plná, extraktívna, aromatická až korenistá ale lahodná, zanechávajúca dlhotrvajúci chuťový vnem na jazyku. Tramín červený odporúčame k niektorým špeciálnym úpravám hydiny (v kombinácii s ovocím), ázijskej kuchyni, jedlám s kari korením, k pečenému úhorovi, jemným málo aromatickým syrom, syrom s bielou plesňou, alebo k ťažším predjedlám ako napríklad ku kačacej a husacej pečeni.

Prívlastok
Cenový rozsah
Druh vína
Región
Producent
Štítky
Usporiadať podľa
Filter produktov
Prívlastok
Cenový rozsah
Druh vína
Región
Producent
Štítky